A Fidesz szerint tisztogatások, elbocsátások kezdődtek a közigazgatásban
A Fidesz szerint a Medgyessy-kormány törvénytelen módon kezdte működését, mert a közigazgatásban politikai leszámolások, tisztogatások, elbocsátások kezdődtek. A Fidesz keddi budapesti sajtótájékoztatóján Pokorni Zoltán pártelnök közölte, hogy a szocialisták korábbi fogadkozásaik, ígéreteik ellenére példátlan tisztogatásba kezdtek, s ennek feltehetően még nincs vége.

   A Fidesz-elnök példaként említette az ÁPV Rt. teljes ezérkarának "elzavarását", a Köztársasági Őrezred parancsnokának, a Külügyminisztérium teljes helyettes államtitkári karának, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkárainak az elbocsátását, de jelezte azt is, hogy az APEH-nél, a Pénzügyminisztériumban és a Magyar Fejlesztési Bank vezetésében is "leszámolás történt".

    - A magyar közigazgatás Szent Bertalan éjszakáját éljük - mondta Pokorni Zoltán.

    Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint az új kormány már arra készül, hogy "a ma kinevezett helytartókon keresztül tömeges értékesítést kezdjen el".

    A politikus úgy vélte: ebbe a körbe a Mol, a Richter Gedeon Rt., a Magyar Posta, az Antenna Hungária és tömegközlekedési vállalatok tartozhatnak, amelyeknek - mint mondta - állami tulajdonban kellene maradniuk.

MTI
Vissza a kezdőlapra