A Magyar Új Atlanti Kezdeményezés nyilatkozata
    A Magyar Új Atlanti Kezdeményezés egy olyan tavaly alakult civil szervezet, amely az atlanti gondolat mellett elkötelezett állampolgárokat tömöríti.

    Az egyesület felhívja a figyelmet, hogy az a tény, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök Magyarország szovjet megszállása és a Varsói Szerződés idején hosszabb ideig a politikai rendőrség szigorúan titkos tisztje volt, veszélyezteti Magyarország NATO szövetségeseivel való kiváló kapcsolatait, a NATO-ban kivívott elismerését, a NATO bővítésének további folyamatát, továbbá rontja az ország külföldi megítélését, ezen kívül nemzetbiztonsági kockázatot jelent, valamint nemzeti érdekeinkkel is ellentétes.

    A Magyar Új Atlanti Kezdeményezés elítéli, hogy ügynöki múltjáról Medgyessy Péter miniszterelnök választását megelőzően nem tájékoztatta a nyilvánosságot, mert ezáltal nemcsak a magyar polgárokat, a Magyar Köztársaság Elnökét, de nemzetközi szövetségeseinket is súlyosan megtévesztette.

    A Magyar Új Atlanti Kezdeményezés ezért felszólítja Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy az ország érdekében mondjon le, és ne okozzon további károkat Magyarország nemzetközi kapcsolataiban.

     A Magyar Új Atlanti Kezdeményezés nevében

     Bozzay Péter főtitkár

Országos Sajtószolgálat

Vissza a kezdőlapra