Politikai nagygyűlés a Várban
A Fidesz elnöke szerint az egymásra találás, az összefogás erejét az "irigykedő győző" nem veheti el a polgári tömegektől, és ha ezt a hitet sikerül erősíteni az elkövetkező hónapokban és években, akkor "a polgári Magyarország győzni fog".

    Pokorni Zoltán erről azon a nagygyűlésen beszélt, amelyet a polgári összefogás jegyében rendeztek kedd este a budai Várban. Mint fogalmazott, a polgári kormány állta a sarat az elmúlt négy évben, és a magyarság összefogásának parancsa szerint politizált.
     Hozzátette, hogy a jobboldalnak ellenzékbe kerülve eddigi eszközei egy részéről ugyan le kell mondania, ám a Fidesz, az MDF, az MKDSZ és társai mindent meg fognak tenni az Országgyűlésben "a polgári Magyarország megvédéséért, továbbépítéséért".
     A rendezvényen jelen volt és beszédet mondott Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke, Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség vezetője és Hende Csaba, az MDF alelnöke is.
     A nagygyűlést Orbán Viktor leköszönő miniszterelnök, fideszes politikus beszéde zárta.
     Orbán Viktor arra kérte híveit kedd este a budai Várban, hogy a következő három hónapban hozzanak létre kis, néhány emberből álló csoportokat, "baráti csapatokat".
     - Tudnunk kell egymásról, ha a sors úgy hozza, hogy mozdulnunk kell, együtt mozdulhassunk - mondta a kormányfő azon a nagygyűlésen, amelyet a polgári összefogás jegyében rendeztek.
     A fideszes politikus azt is kérte, hogy ezek a csoportosulások jelentkezzenek be a pártja által létrehozott úgynevezett demokrácia vonalon. Orbán Viktor megfogalmazása szerint nem jogi formákra, hanem együttlétre, összefogásra, készenlétre van szükség.

MTI
Vissza a kezdőlapra