Ma Medgyessy Megint...

Feladványok

1. Beszámoló a mai parlamenti azonnali kérdésekről. Idézet a ma.hu című honlapról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Az érem másik oldalát egy erdélyi honlapon találjuk meg.
A  könnyebbség kedvéért ebből is idézünk:.

 

 

 

A parlament keddi ülésén, az azonnali kérdések és válaszok órájában Balla Mihály (Fidesz) Medgyessy Péter nyári romániai látogatása kapcsán kifogásolta, hogy a kormányfő néhány óra alatt lebonyolította hivatalos programját, majd két napot pihent "barátja és vadásztársa", Mudura Sándor luxusvillájában. Megjegyezte, hogy a vállalkozó 2,5 milliárd forint hitelt kapott az állami Eximbanktól nagyváradi plázaépítésre.

Az Eximbank ritkán folyósít ekkora összeget. Miközben Mudura Sándor 2,5 milliárd forintos hitelt kap egy magyar állami banktól, a kormány második száznapos programjában egymilliárd forintot kíván fordítani a hazai mikro- és kisvállalkozások támogatására.

A miniszterelnök a hitelügylet kapcsán közölte, a hitelkérelmet egy évvel ezelőtt nyújtották be az Eximbankhoz. A pénzintézet megfelelő biztosítékokat kért az összeg fejében a vállalkozótól. Hozzátette, a hitel elbírálása egy évig tartott, az odaítélésről még a Orbán-kormány hivatali idejében döntöttek.

 

 

 

 

 

Kot-kot-kot-kot, kotkodács,
Minden napra egy csalás...

Nemcsak az alliteráció kedvéért nem írtuk meg, hogy Ma Medgyessy Megint mit tett. Bízunk olvasóinkban, hogy maguk is kitalálják, talán nem is kell elolvasniuk a cikket. De kérjük tegyék meg.

 

 Első feladat:

Mondják el, (mindenkinek)
mit követett el

M
a Medgyessy Megint .

 

Második feladat:

Mi fontosabb Magyarországnak, egy erdélyi magán beruházás támogatása vagy az itthoni mikor és kisvállalkozóké?

Harmadik feladat:

Ki volt Magyarország miniszterelnöke 2002. július 30-án?

"Szűkszavú közleményben jelentette be a budapesti Eximbank, hogy július 30-án két hitelüzletről írt alá szerződést Nagyváradon. Örvendetes hír, annál is inkább, ha a két befektetés közül a konkrétan is megnevezett hitel mértékét nézzük: több mint tíz és félmillió euró (2,6 milliárd forint). De az ördög, mint tudjuk, a részletekben bujkál."

A megfejtéseket az mkdsz@elender.hu címre kérjük beküldeni.
A téma megjelöléshez írják be:
Ma Medgyessy Megint...

 

A helyes megfejtőknek, ha kérik, a fenti tyúkocska mellé egy szélkakast küldünk.

Ez lehet a Medgyessy díj. (Jobban forog, mint Medgyessy naptárja.)

Vissza a kezdőlapra