Áder János tiszakécskei nagygyűlésen

Kormányzás helyett az ellenzék lejáratása és öntömjénezés jellemzi a kormány elmúlt 4-5 hónapi tevékenységét - jelentette ki Áder János hétfőn Tiszakécskén, a jobboldali összefogás választási nagygyűlésén.

    A Fidesz - Magyar Polgári Párt frakcióvezetője szerint a kormánynak választ kellene adni olyan stratégiai kérdésekre, hogy miként kívánja az európai uniós csatlakozás előtt javítani a magyar gazdák, a kis- és középvállalkozások versenyképességét.

    Elmondta: a Fidesz egy közvélemény-kutatást végeztetett, amelyről kedden sajtótájékoztatót fognak tartani; a kutatás szerint pártállástól függetlenül a megkérdezettek 91-91 százaléka felelt igennel arra a két kérdésre, hogy az uniós csatlakozás előtt támogatni kell-e a magyar gazdákat, illetve a vállalkozásokat.

    Hozzátette, ugyancsak pártállástól függetlenül 93 százalékos arányban igenelték a megkérdezettek, hogy a magyar munkavállalók átlagbérét fel kell zárkóztatni az európai uniós bérekhez.

    - Tisztában vagyunk azzal, hogy a bérek felzárkóztatása nagyon hosszú folyamat, de ezt el kellene kezdeni - hangsúlyozta a fideszes politikus.

    Úgy vélte, a pedagógusok és egészségügyi dolgozók jelentős részének fog csalódást okozni az októberi fizetés, "a szocialisták ugyanis azt ígérték, hogy mindenkinek ötven százalékosan emelik fel a bérét, nem pedig átlagosan".

    Szólt arról is, hogy a bérek felzárkóztatását az előző kormány kezdte el. Emlékeztetett: 19500 forint volt a minimálbér 1998-ban, és ezt négy év alatt 2,5-szeresére sikerült megemelni.

    Megjegyezte: a kormány képviselői úgy adnak át felújított iskolákat, gátakat és egyéb beruházásokat, mintha ezalatt a néhány hónap alatt ők építették volna fel, noha ezek a létesítmények az előző kormánynak köszönhetők.

    Áder János Tiszakécskén a Fidesz-MDF és a Kisgazda Polgári Egyesület közös jelöltjeként induló Kovács Ernő jelenlegi polgármestert, illetve az önkormányzati képviselőjelölteket ajánlotta hallgatósága figyelmébe.
 

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra