Bayer Zsolt közleménye

    Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter állítása szerint az előző ciklusban a minisztérium mintegy négymilliárd forinttal károsította meg a költségvetést.

    Jánosi György az "ügyek" felsorolásakor említést tesz "Bayer Zsolt cégéről", amely ötvenmillió forint támogatást kapott. Jánosi György szavai szerint "nem tudni, mire".

    1996-ban a Millecentenárium tiszteletére ismeretterjesztő sorozatot készítettem a mai Magyarországról. A sorozatot támogatta a Magyar Bálint vezette minisztérium is. Az első 14 részes művet eddig négyszer ismételte meg a Magyar Televízió. A második, Trianon előtti Magyarországot bemutató 52 részes sorozat elkészítésére még a Horn-kormány által kinevezett MTV-vezetéssel kötöttem szerződést. Végül 52 helyett 65 epizód készült el az eredeti költségvetés meghagyása mellett. A 2000-ben elkészült művet azóta kétszer sugározta az MTV. A sorozatnak komoly sikere volt mind belföldön, mind a határon túli magyarság körében. A határon túli magyar nyelvű oktatási intézmények százával jelentkeztek, hogy juttassam el hozzájuk a sorozatot videokazettán, illetve a sorozat szövegéből készült kétkötetes könyvet is. Ekkor született az elhatározás, hogy minden magyar, továbbá kárpát-medencei magyar nyelvű oktatási intézménynek elküldöm az 1100 év Európa közepén című sorozatunkat videón és könyvben.

    A sorozat elkészítését és az iskoláknak küldendő videóváltozat és könyv kiadását támogatta egyebek mellett a Deutsch Tamás vezette minisztérium. A kormányváltást követően a KEHI azonnal vizsgálatot indított ellenünk, s jelenleg cégem iratait az APEH és a rendőrség szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága is vizsgálja.

    A vizsgálat lezárulta után annak minden megállapításáról beszámolok a közvéleménynek. Most mindössze annyit kívánok leszögezni, hogy Jánosi György miniszternek tudnia kell, mire kaptuk a támogatást.

    2002. szeptember 5.

     Bayer Zsolt

Országos Sajtószolgálat

Vissza a kezdőlapra