Kárpát-medencei magyar pedagógusok továbbképzése a Bolyai Nyári Akadémián
Hétfőn tíz különböző erdélyi helyszínen kezdődik a Bolyai Nyári Akadémia. A Kárpát-medencei magyar pedagógusok továbbképző fórumának keretében szervezett 23 tanfolyamon 900 hallgató és 150 előadó vesz részt Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról, a Vajdaságból és Magyarországról.

    A Bolyai Nyári Akadémia szervezője a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. Burus Siklódi Botond, a szervezet főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a rendezvény költségeit pályázatokon elnyert pénzekből fedezik, így az akadémia támogatói a magyar oktatási minisztérium határon túli magyarok főosztálya, az Apáczai Közalapítvány és a román kormány tájékoztatási minisztériumának alárendeltségébe tartozó, etnikumközi kapcsolatokért felelős hivatal.

    Az idei Bolyai Nyári Akadémia jubileumi rendezvény: tizedik alkalommal szervezik meg, az évforduló pedig egybeesik Bolyai János születésének 200. évfordulójával - mondta a főtitkár.

    A rendezvény ünnepélyes megnyitóját hétfőn tartják a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban. Ekkor hangzik el Pomogáts Béla A magyar irodalom az európai integráció küszöbén című előadása is.

    A X. jubileumi Bolyai Nyári Akadémia fő rendezvényei Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Szovátán, Segesváron, Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Brassóban, Szentegyházán és a Madarasi Hargitán zajlanak.

MTI
Vissza a kezdőlapra