Már Faludy sem hisz Demszky szavának?
Mini dráma több tételben
(lehet, hogy folytatásos)
I.
Botrányba fulladt a Kossuth díjas Faludy György 92. születésnapjára rendezett fogadás. A botrány akkor kezdődött, amikor Demszky pohárköszöntőjében megígérte, hogy rövidesen rendeződik a költő Szent István körúti lakásának sorsa.
II.
 Faludy ekkor felállt és közölte: ő már nem hisz az ilyen hazugságokban. Elmondta, hogy kézhez kapta a főváros levelét, melyben tájékoztatják: vagy fizessen bérleti díjat, vagy vásárolja meg a lakást.

A költő bejelentette, hogy rövid időn belül kiköltözik a nemzet ajándékaként kapott Szent István körúti lakásból és felesége másfél szobás lakásában fognak élni.
 
 

III.

A költő felesége a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, azért döntöttek a kiköltözés mellett, mert ez a cirkusz méltatlan férje nevéhez és életéhez. Korábban felajánlották valamennyi spórolt pénzüket- tizenötmillió forintot- de ezt az önkormányzat nevetségesnek tartotta.
 
 

Csattanó:

a hír az RTL Klub Online oldalán jelent meg.
 
 

Epilógus

Az, hogy ez a történet megjelenhetett az RTL Klub oldalán, az SZDSZ további gyengülésére utal. Lehet, hogy október 20-ig még sok meglepetésben lesz részünk? A valódi epilógust a budapesti választók írják.
 
 

I. folytatás

Másnapra a főváros és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 10-10 millió forintot ajánlott fel a kérdés rendezésére.

Kérdés, hogy ez mire elég, ha a 15 millió nevetséges volt? A 20 legfeljebb mosolyra fakaszt?

vissza Vissza a kezdőlapra