A Fidesz kulturális kabinetjének közleménye

    Gál J. Zoltán tegnap újból tanúbizonyságát adta annak a szocialista gyakorlatnak, hogy ha már nem jut eszükbe semmi ésszerű magyarázat a tényeket illetően, úgy a legegyszerűbb minél nagyobbat hazudni. Sajnálatos, hogy a jogi tanulmányait befejezni nem tudó kormányszóvivő nem ismerhette meg a Deák Ferenc-féle sajtótörvény azon passzusát, miszerint hazudni pedig nem szabad. Gál J. Zoltánnak pedig tisztában kellene lennie azzal, hogy hazugságai nem csupán őt minősítik, de az általa képviselt kormány szavahihetőségét is erősen megkérdőjelezik.

    A Fidesz - Magyar Polgári Párt országgyűlési képviselőcsoportjának kulturális kabinetje ezért amellett, hogy a legteljesebb mértékben egyetért a Magyar Televízió gazdálkodásának átvilágításával, reméli, hogy a nyilvános vizsgálat kiterjed az 1996 és 1998 közötti időszakban, a szocialista klientúrával kötött szerződésekre is. Emlékeztetjük a kormányszóvivő urat, hogy ebben az időszakban született Rudi Zoltán szerződése, amelynek köszönhetően 27 millió forintos végkielégítéssel távozhatott a ma újra foglalkoztatott hírigazgató, az újságírói függetlenséget csak egyoldalúan értelmezni képes Wisinger Istváné (8,5 millió), vagy a csupán néhány hétig regnáló Sárközy Erikáé, akinek rövid és dicstelen megjelenése 30 millió forintjába került a magyar polgároknak. A fenti összegek azonban eltörpülnek a Magyar Televízió akkori vezetése által, a Xénia-láznak kifizetett sok száz milliós összeghez képest, amelyről köztudott, hogy az MSZP ifjúsági kampányműsora volt.

    A fentiek fényében tehát arra kérjük Gál J. Zoltán urat, hogy nyilvános közszereplései előtt a jövőben legalább tegyen kísérletet a valóság mind teljesebb megismerésére, mert így minden bizonnyal eljut az igazság felismeréséhez.

    Budapest, 202. augusztus 31.

    Fidesz - Magyar Polgári Párt Országgyűlési Képviselőcsoport

    Kulturális Kabinet

Országos Sajtószolgálat

Vissza a kezdőlapra