Kövér László a Medgyessy-kormányról

Kövér László szerint most különösen nagy szükség lenne arra, hogy az önkormányzati választás kiegyensúlyozza a politikai erőviszonyokat.

A Fidesz - Magyar Polgári Párt országos választmányának elnöke, a párt alelnöke erről Szécsényben beszélt, a polgári koalíció Nógrád megyei kampánynyitó nagygyűlését megelőző sajtótájékoztatón.

    Kövér László szavai szerint "az eddigi kormányváltásokhoz képest messze a leggátlástalanabb, legagresszívebb és legelvtelenebb hatalomtechnikai nyomulásnak lehetünk tanúi".

    A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: a Medgyessy-kormány 50 nap alatt megszerezte a gazdasági élet, a média és az adminisztráció kulcspozícióit.

    Kövér László utalt arra, hogy Kis János, az SZDSZ egykori elnöke többek között a példátlannak tartott személycserékkel indokolta a pártból való kilépését.

    A Fidesz választmányi elnöke közölte: tény, hogy a Medgyessy-kormány rengeteg pénzt osztott szét a társadalom különböző csoportjai között, de - mint fogalmazott - ma azt osztják szét, amit az elmúlt négy év gazdaságpolitikája megtermelt.

    Szavai szerint a kormány ugyanakkor néhány hónap alatt felszámolta ezt a gazdaságpolitikát: megszüntette a Széchenyi-tervet, a gazdahiteleket és a magyar vállalkozók autópálya-építési lehetőségeit.

    A Fidesz politikusa kormányzati körökből kiszivárgott információkra és a kormányfő óvatosnak nevezett nyilatkozataira hivatkozva azt mondta: 2002-vel véget ért a magyar társadalom gyarapodó esztendeje.

    Mint fogalmazott: a legjobb esetben stagnálásra kell berendezkednie az országnak.

    Kövér László véleménye szerint a legnehezebb esztendők az önkormányzatokra várnak. Érvelése szerint a kormány az önkormányzatok terhére valósította meg a jóléti intézkedéseket, és a számlát az október 20-án megválasztandó helyhatóságoknak kell majd állniuk.

    Ezért úgy látja: jó néhány önkormányzat emiatt már 2003-ban súlyos krízishelyzetbe kerül.

MTI

Vissza a kezdőlapra