Kövér László Somogyváron a kormány tevékenységéről

Az önkormányzati választások tétje az, hogy a megfelelő embereket a megfelelő helyekre sikerüljön megválasztani, s ezáltal egyensúly jöjjön létre Magyarország politikai térképén - erről Kövér László beszélt hétfőn Somogyváron újságíróknak, a település jelenlegi polgármesterét, a Fidesz polgármesterjelöltjét ajánló fórum előtt.

    A Fidesz - Magyar Polgári Párt alelnöke, az országos választmány elnöke szerint ez azért is fontos, mert ez dönti el, hogy gátat tudnak-e szabni a kormány "agresszív és pökhendi" politikájának.

    Kövér László egyaránt bírálta a jelenlegi kormány oktatás-, család- és gazdaságpolitikáját, egyebek mellett azért, mert megítélése szerint a kormánynak az elmúlt négy évben kialakított értékrend mentén kellene folytatnia a megkezdett utat.

    A Fidesz politikusa szerint a kormány oktatáspolitikájában nincs koncepció, családpolitikája álságos, a gazdaságban pedig nem történt más, minthogy a kormány néhány hét alatt elköltötte a kasszában maradt 320 milliárd forintot.

    Kövér László külön kitért a drogfogyasztással kapcsolatos szankciók tervezett enyhítésére, amelyről úgy vélekedett, hogy olyan merénylet készül a jövő generációjával szemben, amellyel szemben feltétlenül fel kell lépni.

    Az európai uniós csatlakozással kapcsolatosan azt mondta: úgy tűnik, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök által megfogalmazott feltételek körüli hisztéria mára elült.

    A politikus egyúttal reményét fejezte ki, hogy januárig a kormánypártok is elfogadják a Fidesz álláspontját: kell, hogy feltételei legyenek a csatlakozásnak.

    Kövér László újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy azért nem ment el az MDF megalakulásának 15. évfordulója alkalmából tartott szombati országos gyűlésre, mert arra nem kapott meghívót.

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra