Aki kát mond, mondjon gyét is

 

Két K jellemzi a Mécs bizottság működését: káosz és kudarc. Az még nem volt nagyon feltűnő, hogy Kuncze (lehetne a harmadik K), maga is meglepetését fejezte ki a Mécs Imre által múlt héten nyilvánosságra hozott névsor miatt. Megszokhattuk, ha valami hibát követnek el, a pártvezetés nem vállalja a felelősséget, hanem úgy tesz, mintha ártatlan volna a dolgokban.

Azt is talán még le lehet nyelni, hogy kiderült, egy szabaddemokrata aktái eltűntek. Elvégre minden szentnek maga felé hajlik a keze. (De ennyire...?)

Ott már nehezen tudtam visszafogni magam, amikor kijelentették, az X.Y. aktái nem adtak elegendő bizonyítékot arra, hogy az illető érintett volt. Hiszen Nógrádiról maguk is elismerték, ártatlan, mégis folyamatosan meghurcolják a nevét, azután meg zavarosan magyarázkodik az egyre haloványabban pislákoló Mécs úr.

Talán Szalaynak is elege lett a dologból, talán a többi SZDSZ-es kormánytag kényszeríthette, de a lényeg, hogy megszólalt. Amit viszont elmondott, az alig tér el attól, amit Boros Imre mondott. Akit viszont sikerült úgy besározni, hogy még a frakcióból is kilépett.

Aki kát mond, mondjon gyét is. Mondok. Gyalázatos dolog, amit Mécs Imréék művelnek.   

Surján László

vissza Vissza a kezdőlapra