A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség közleménye

    A kormány nemzeti kérdésben sem törekszik konszenzusra, pedig egy tagjelölt ország kabinetje nem teheti meg, hogy semmibe veszi az ellenzéket. Erre utalt a volt kormányfő és arra, hogy a csatlakozás csak az egyik fontos nemzeti kérdés, melyhez ugyanúgy szükség van a lakosság felét képviselő ellenzék támogatására, mint a gazdaság lendületének megőrzéséhez, vagy nemzeti öntudatunk visszanyeréséhez.

    A regnáló szociálliberális kabinet elvakult saját kiválóságának bűvöletétől, pártfegyelemmel erősített minimális többségével folyamatosan lesöpri a másik oldalt. Kormányzati pozícióban is folytatja a kampány gyűlölködő gyalázkodását és rágalmazásait. Felelevenítette a pártállami módszereket és nem tudott felnőni a demokratikus kormányzás feladatához.

    Egyetlen ellenzéki politikus sem mehet el szótlanul ezek mellett a tények mellett. Nem elégedhet meg azzal, hogy csak egy nemzeti kérdésben - az európai csatlakozás kérdésében - születik konszenzus. A jövőnket meghatározó minden kérdésben meg kell születni a nemzeti egyetértésnek. Ehhez pedig a másik tiszteletén és a kompromisszumkészségen keresztül vezet az út.

    A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség képviselői a nemzet érdekében mindig készek kompromisszumot kötni, de sohasem fogadnak el kormányzati diktátumot.

    Budapest, 2002. szeptember 15.

    Harrach Péter
    országgyűlési képviselő
    a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke

vissza Vissza a kezdőlapra