Az MKDSZ és az IKSZ közleménye

    Újra a pártutasítások korát éljük. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség mint a hazai kereszténydemokrata értékrend meghatározó képviselői megdöbbentőnek tartjuk a hazai sajtót ért baloldali támadásokat. Elfogadhatatlan számunkra, hogy politikai pártok nyomására műsorok szűnnek meg televíziókban, szerkesztőségeket cserélnek le a közszolgálati szférában, kiadókat tiltanak el a konzervatív értékrendnek helyet adó újságok kiadásától.

    Az új kormányzat korábbi fenyegetéseinek megfelelően hozzálátott a közszolgálati médiumok pártsemlegességének átalakításához. A sajtószabadság helyett a baloldali propaganda lett a vezérlő elv. Az állampolgárok információhoz juttatásának törvényi alapkövetelményét háttérbe szorítva az MSZP-SZDSZ kormány saját céljaira igyekszik felhasználni minden számára elérhető orgánumot.

    Fontos, hogy Magyarország demokratikusan gondolkodó és a sajtószabadságért felelősen tenni akaró állampolgárai kinyilvánítsák törvényes akaratukat.

Budapest, 2002. augusztus 27.

Soltész Miklós MKDSZ titkár
Rétvári Bence IKSZ elnök

Országos Sajtószolgálat

Vissza a kezdőlapra