Kereszténydemokrata szervezetek nyilatkozata

    A dr. Varga László elnökletével működő (törvényes) Kereszténydemokrata Néppárt és a Harrach Péter társelnök által képviselt Magyar Kereszténydemokrata Szövetség együttesen fellépve arra törekszik, hogy a magyar kereszténydemokrácia helyreállítsa egységét. Az a célunk, hogy ebben az egységes és hatékony szervezetben minden magyar kereszténydemokrata megtalálja a helyét.

    Szerintünk csak az egységes magyar kereszténydemokrácia töltheti be azt a szerepet, amely megfelel történelmi hagyományainknak, a magyar közélet igényeinek, valamint a külföldi testvérpártok elvárásainak. Ennek a szervezetnek a hiánya hozzájárult ahhoz, hogy a nemzeti politikai erők elvesztették a választásokat, Ugyanez veszélyezteti azon célunknak elérését is, hogy a nemzeti erők visszaszerezzék az ország vezetését, és meghatározzák demokratikus fejlődését.

    Az egységes magyar kereszténydemokrácia helyreállításának a nemzeti és demokratikus erők összefogását kell szolgálnia. A magyar kereszténydemokrácia csak ennek a szövetségi rendszernek a részeként töltheti be hivatását. Közre akarunk működni egy olyan szorosabb szövetség vagy unió létrehozásában, amelyen belül az ezt alkotó politikai szervezetek megőrzik saját arculatukat és érvényesítik az általunk vallott értékrendet.

Dr. Varga László a KDNP elnöke      Harrach Péter az MKDSZ társelnöke

Országos Sajtószolgálat

vissza Vissza a kezdőlapra