Újabb támadás a Magyar Nemzet ellen

Tóbiás Józsefnek, az MSZP pártigazgatójának nyilatkozatát a Magyar Nemzet szerkesztősége tudatos provokációnak, és a lap elleni uszításnak tartja - tartalmazza a napilap közleménye.

A közlemény szerint Tóbiás József nyilatkozata tökéletesen illeszkedik a politikus hatalomra került pártjának a lap ellehetetlenítését célzó összehangolt akciósorozatába.

A Magyar Nemzet szerkesztősége emlékeztet arra, hogy a budapesti Március 15-e téri megmozduláson a sajtó más képviselőivel együtt a lap munkatársai, valamint nagy számban egyenruhában és civilben rendőrök is jelen voltak, így mindannyian hallhatták, bár a hangosítás nem volt tökéletes, amint az egyik szervező pénteken 17 órára a Köztársaság térre hívta az ott megjelenteket.

A közlemény leszögezi: a Magyar Nemzet nem hirdetett demonstrációt, csupán tájékoztatási funkciójának megfelelően tudósított a többször elhangzott bejelentésről. A demonstráció szervezéséért ezért értelemszerűen semmiféle felelősséget nem vállalhat.

"Szerkesztőségünk arra kéri a rendőrséget és a testületet a jelek szerint kézi vezérléssel irányító MSZP-t, hogy a tüntetőkkel szembeni brutális fellépésért ne hárítsa át a felelősséget az egyetlen ellenzéki napilapra" - zárul a közlemény.

Vissza a kezdőlapra