Magyar Rádió - Fidesz-közlemény

A Fidesz - Magyar Polgári Párt nemzetközi sajtószervezetekhez fordul, hogy vessék latba tekintélyüket a Magyar Rádiót ért durva kormányzati nyomásgyakorlás megszüntetése érdekében - áll a párt országos elnökségének kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében

    A Fidesz tiltakozását fejezte ki a közleményben a közszolgálati rádió "alapvető pártatlan működését veszélyeztető kormányzati nyomásgyakorlás ellen".

     A Fidesz szerint sötét történelmi múltat idéz és a megteremtett információs szabadságot fenyegeti az a módszer, amellyel a kormánypárti kurátorok és az APEH revizorai folyamatos "tűz alatt tartják" a Magyar Rádió törvényes vezetését.

    - A két irányból is megindult, APEH-es és kurátori támadások hasonló forgatókönyve összehangolt akcióra vall. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy a kormánypárti delegáltak korábban szót emeltek a déli harangszót bemutató hagyomány ellen, legutóbb pedig az SZDSZ kurátora már a rádió hosszú távú finanszírozását tette függővé a Vasárnapi Újság című műsor megváltoztatásától - áll a közleményben.

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra