Az MTV Közalapítvány civil kurátorai többségének közleménye

    A Magyar Televízió Közalapítvány civil kurátorainak többsége a következő szolgálati közlemény közzétételére szólítja fel a Híradót:

    A Magyar Televízió civil kurátorainak 2/3-a továbbra sem tartja Ragáts Imrét az MTV Rt. törvényes vezetőjének, mert kinevezéséről a politikai kurátorok döntöttek a civilek megkérdezése nélkül. Ez a lépés súlyosan sérti a médiatörvény szellemiségét.

    Az elmúlt hónapokban Ragáts Imre többször megtiltotta a civil kurátorok közleményeinek közzétételét a Híradóban, ugyanakkor nagy nyilvánosság előtt valótlanságokat állított a Magyar Televízióról.

    Ragáts Imre ígérete ellenére méltatlan eszközökkel eltávolította és leváltotta a polgári és nemzeti értékeket képviselő munkatársakat.

    Olyan intézkedéseket hozott, amellyel hosszú távra gazdaságilag ellehetetleníti a Magyar Televíziót, ezért az MTV Felügyelő Bizottsága is a Fővárosi Ügyészséghez fordult.

    Az MSZP választási ígéreteiben azt állította, hogy "helyreállítja a közszolgálati tv függetlenségét, a tájékoztatás pártatlanságát." Ehelyett az MSZP kézi vezérléssel irányítja a Magyar Televíziót, ott folytatja, ahol 1998-ban abbahagyta. Hatalmas fizetésekkel kinevezteti saját klientúráját, próbaidő helyett 5 éves szerződésekkel bebetonoztatja az egyszer már több milliós végkielégítéssel távozott munkatársakat.

    Felszólítjuk a Magyar Televízió Közalapítvány pártkurátorait, hogy a kuratórium holnapi (szept.3-i) ülésén a civil kurátorok véleményének figyelembevételével, közösen hozzanak döntést a Magyar Televízióról.

    Budapest, 2002. szept. 2.

Ékes Ilona
társadalmi kurátor
MTV Közalapítvány

Országos Sajtószolgálat

Vissza a kezdőlapra