"A hatalom fél a polgári köröktől"

A polgári köröknek saját magukat kell létrehozniuk, majd egymás közötti kapcsolataikat megszervezve törekedniük a tartalmas munkára, ahelyett, hogy egy "megváltóként" feltűnő megélhetési politikusra várnának, hogy ezt megtegye helyettük – mondta Makovecz Imre, az Összefogás a Nemzetért Polgári Kör alapító tagja tegnap a kisterenyei Csente Fogadóban.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség helyi szervezetei, valamint a Bátonyterenye Barátainak Köre közös rendezvényén a Nógrád megyei polgári körök számos képviselője megjelent.

Makovecz Imre elöljáróban a Nemzeti Körök előtt álló fontos feladatokról beszélt. Ezek közül kiemelte szervezeti fejlesztésük szükségességét, egyfajta "járási" közbenső központok kialakítását. – Ezek a központok a körök munkájának hatékonyságát szolgálnák – hangsúlyozta.

– Társadalmi életünkben mostanában nagyon sok a megélhetési politikus – jelentette ki a neves építész. - Olyan emberek ők, akik az elmúlt negyven év kontraszelekciója során kerültek hatalomra és továbbra is görcsösen ragaszkodnak ahhoz.

– A polgári körök egyik célja, hogy felfrissítsék a politikai és társadalmi közéletet. Olyan tiszta jellemű emberekre van szükség, akik jogszolgáltatás helyett igazságot szolgáltatnak, a bürokrácia szolgálata helyett a köz szolgálatát vállalják – hangsúlyozta Makovecz Imre. Hozzátette: a polgári körökben tevékenykednek olyan személyek, akikből a nemzet érdekeit szem előtt tartó politikusok is lehetnek még.

Makovecz Imre szerint a választások során olyan "társaság" került hatalomra, akik ennek megszerzéséhez és megtartásához profi módon értenek és több évtizedes gyakorlatuk van abban, hogy idegen érdekeket hogyan lehet kiszolgálni.
– Természetesen félnek a polgári köröktől és Orbán Viktor volt miniszterelnöktől, aki "kiszállt" a Fideszből és a polgári körök élére állt, valamint félnek attól is, hogy egy olyan uniós erő és társadalmi közgondolkodás jön létre, amely leváltja végre a politikai váltógazdaságnak ezt az üres és tartalmát vesztett formáját – jelentette ki Makovecz Imre.

- szgys - Nógrád Megyei Hírlap online

vissza Vissza a kezdőlapra