Orbán Viktor: a polgári köröknek történelmi küldetése van

A polgári körök azt szeretnék, ha az emberek érthető elégedetlenségéből fakadó energiái az önkormányzati választások felé kanyarodnának, és azokon a helyeken ahol a polgári pártok nem indítanak jelölteket, ott a polgári körök állítsanak jelölteket – jelentette ki Orbán Viktor, volt miniszterelnök az m1 Aktuális című műsorában.

Orbán Viktor szerint az önkormányzati választás megközelítően olyan jelentőségű, mint a parlamenti választás, és a közjóért tenni akaró polgári köröknek ebben aktívan részt kell venniük.

Hozzáfűzte: a szavazatszedő bizottságokba delegálandó emberek jelentkezését várják a demokrácia vonalon. Megfogalmazása szerint a választások tisztaságát a korábbiaknál sokkal erőteljesebben figyelő bizottsági tagokra van szükség.

Orbán Viktor elmondása szerint az a hosszabb távú küldetése a polgári köröknek, hogy az Európával szembeni történelmi lemaradást pótolják, "és éppen ezért a polgári köröknek az a vágya, hogy kormányváltás történjen majd Magyarországon, és azt szeretnék, ha ez minél hamarabb bekövetkezne."

A műsorvezető kérdésére válaszolva emlékeztetett arra, hogy a Medgyessy-ügyben a Fidesz elnökségének van hivatalos álláspontja, amit közleményben nyilvánosságra hozott, és az elnökség tagjaként, az abban foglaltakkal egyetért.

Ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette: soha, semmilyen jelentést nem írt, semmilyen ügyosztálynak tagja nem volt, erre nézve egyébként eddig senki, semmilyen bizonyítékot nem mutatott be.

A vagyonbevallását firtató műsorvezetői kérdésre a volt kormányfő kijelentette: becsültebeli ügynek tekinti és ennek megfelelően szeretné rendezni az ügyet. Hangsúlyozta: a szocialista képviselők és az őket támogató médiák valótlan tényeket közöltek és belegázoltak a becsültébe. Orbán Viktor kijelentette: elégtételt kér, különösen a sajtótól, ezért fordult bírósághoz.

A volt kormányfő a magyar gazdák helyzetéről kifejtett nézetében érzékeltette, hogy "nagyon komoly problémákat lát", véleménye szerint annak nem lesz jó vége, ahogyan a kormány a gazdákkal bánik.

Vissza a kezdőlapra