Orbán Viktor: nemzeti egység nem ideológiai alapon

 Ócsán átadták pénteken az újonnan felépült Halászi Károly Általános Iskolát. Az avatási ünnepségen részt vett Orbán Viktor volt miniszterelnök és T. Mészáros András, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.

Az exkormányfő hangsúlyozta: az elmúlt négy év bebizonyította, lehetséges úgy kormányozni, hogy az állam számára is az legyen a fontos, ami minden embernek, a gyermekek és a család. Orbán Viktor beszédében utalt arra, hogy a nemzeti egységet nem ideológiák, hanem a bizalom, a barátság és a szeretet köré lehet felépíteni.
A volt miniszterelnök rámutatott: az ócsai általános iskola magyar hagyomány alapján, magyar tervezők, magyar szak- és segédmunkások keze munkája által épült fel. Utalt arra: a polgári kormány is a magyar munkaerő, magyar vállalkozások előnyben részesítésével képzelte a jövőt. Az ócsai általános iskolába járó tanulóktól és Magyarország ifjúságától azt kérte: ne csak okosabbak, hanem jobbak is legyenek a mostani felnőtteknél.

Egy tudóst idézve azt mondta: új rendszert hat hónap alatt, új gazdaságpolitikát hat év alatt, új társadalmat hatvan esztendő alatt lehet létrehozni. Hangsúlyozta: nekünk nincs hatvan esztendőnk, a most felnövekvő nemzedéknek kell megvalósítania azokat a törekvéseket, amelyek egy új társadalom felépítésére vonatkoznak.
 

InfoStart
vissza Vissza a kezdőlapra