Orbán Viktor Oxfordba utazott
 

A volt miniszterelnök az Európai Gondolatok Hálózata (European Ideas Network - EIN) néven alakult új, páneurópai egyesület díszvacsoráján, a Christ Chruch College-ban szólal fel.


Oxford, 2002. augusztus 31.

Orbán Viktor szombaton Oxfordba utazott, és beszédet mondott az Oxfordi Egyetemen. A volt miniszterelnök az Európai Gondolatok Hálózata (European Ideas Network - EIN) néven megalakult új, páneurópai egyesület díszvacsoráján, a Christ Church College-ban szólalt fel.

Az EIN alakuló ülését 2002. augusztus 30. és szeptember 1. között tartja az Oxfordi Egyetemen megrendezett nyári egyetemen. Itt az Európai Unióból és a tagjelölt országokból érkezett 150 vezető politikus, üzletember, tudós és újságíró szemináriumokon és munkacsoportokban többek között olyan kulcsfontosságú kérdéseket vitat meg, mint a globalizáció hatásai, a tagjelölt országok demokratikus átalakulása valamint a biztonság és a védelem helyzete szeptember 11. után.

Az EIN-t az Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportja, a jobbközép pártokat tömörítő Európai Néppárt hozta létre a héten Brüsszelben. Az EIN legfontosabb célja, hogy az Európai Unión belül és a tagjelölt országokban elősegítse egy újfajta gondolkodásmód kialakítását a jobbközép politikáról. Lehetőséget kíván biztosítani mérvadó politikusok, tudósok, üzletemberek és újságírók számára a gondolat- és tapasztalatcserére egy olyan történelmi időszakban, amikor a jobbközép pártok Európa-szerte visszatérnek a hatalomba. Többséget alkotnak az Európai Parlamentben és a miniszterek tanácsában is.


Vissza a kezdőlapra