Orbán Viktor: a nemzeti tábor egységesebb, mint volt

A polgári nemzeti oldalnak önbecsülésre és önbizalomra van szüksége ahhoz, hogy meg tudja nyerni az önkormányzati választásokat - erről Orbán Viktor beszélt a Nógrád megyei Szécsényben, lakossági fórumon.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: a polgári nemzeti oldal önbecsülése a mögöttük hagyott négy esztendő közös munkájából táplálkozhat. A fórum résztvevőit arra kérte, vállalják emelt fővel a közös munkát akkor is, ha azt az ellenfél megpróbálja leminősíteni.

Orbán Viktor az eredmények között említette, hogy kormánya megerősítette a családokat, sokat tett a munka becsületének helyreállításáért, elkezdte a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítését, és a magyar vállalkozók ismét fővállalkozók lehettek Magyarországon. A másik tényezőként említett önbizalom kérdésében a volt miniszterelnök elmondta: a polgári nemzeti tábor egységesebb, mint valaha volt. Utalt rá, hogy míg 1994-ben az MSZP kétharmados többséget szerzett a parlamentben, ma mindössze tíz mandátumos többsége van.

A volt miniszterelnök a Medgyessy-kormányzat eddigi tevékenysége kapcsán rámutatott: nincs a világon olyan kormány, amely ötven nap alatt képes lenne megtermelni 320 milliárd szétosztható forintot. Orbán Viktor arra kérte a lakossági fórum résztvevőit, hogy a szétosztott 320 milliárd forintra úgy tekintsenek, mint a saját munkájuk eredményére, és ne úgy, mint a hivatalba lépett új kormány ajándékára, mert - mint fogalmazott - ennek a pénznek az előállításához a mostani kormánynak nincsen semmi köze.

 
InfoStart
vissza Vissza a kezdőlapra