Orbán Viktor szentesi választási nagygyűlésen
 
Orbán Viktor szerint soha rosszabb négy éve ne legyen Magyarországnak, mint a mögöttünk hagyott.

    A volt miniszterelnök csütörtökön egy szentesi választási nagygyűlésen úgy vélekedett, hogy a sikeres választási hadjárat feltétele az önbecsülés és az önbizalom, s az elmúlt négy év eredményei okot adnak erre a polgári tábornak.

    Orbán Viktor szerint önbizalmat lehet meríteni az elmúlt 12 év egészéből is, hiszen - mint mondta - ez az időszak elegendő volt ahhoz, hogy a polgári nemzeti tábornak ismét ne csak hívei legyenek, hanem programadó képességgel rendelkező, várost, országot, hazát, nemzetet irányítani képes vezetői.

    A volt kormányfő emlékeztetett rá: a parlamenti választásokon mindössze 1500 szavazaton múlt, hogy Magyarország nem a megelőző négy év által kijelölt polgári irányba, hanem egy, ma még sokak számára ismeretlen jövő felé fordította lépéseit.

    - A 2002-es parlamenti választások alapján mondhatom, 2 millió 200 ezer hívünk van szerte Magyarországon, adjon ez önöknek erőt és önbizalmat - hangsúlyozta.

    - Egy nem a szándékaink szerint alakult választás után nehéz az embernek újra összeszedni az erejét és nekiindulni a következő választásoknak - mutatott rá Orbán Viktor.

    Hozzátette: ilyenkor bátor emberekre van szükség, s a képviselőjelöltjeiktől a mostani helyzetben a bátorsággal is beérik, de a választópolgárok esetében többre van szükség.

    - Önöknek nemcsak bátraknak, hanem a választási hadjárat során okosnak és kitartónak is kell lenniük, már ha a kitartás szó még szalonképes - mondta a volt kormányfő.

    Orbán Viktor arra kérte a jelenlévőket, hogy a választási bizottságokba is bátor embereket küldjenek, akik őrködnek majd a választás tisztasága felett.

    A Medgyessy-kormány száznapos programjáról szólva úgy vélekedett, hogy nem lehet az országot az egyik száz napról a másikra "bukdácsoltatni", az emberek szeretnék tudni a jövő irányát.

    - Az előző kormány nem volt hibátlan, de minden döntésével arra törekedett, hogy megéreztesse és megértesse, merre van a jövő, merre élhet, terjeszkedhet, fejlődhet a magyar nemzet - szögezte le.

    Orbán Viktor kitért az országyűlési választási kampányra is, közölve, hogy áprilisban a baloldaliak "gyűlöletkampányt" indítottak a kormány és a polgári nemzeti oldal híveivel szemben.

    A volt kormányfő úgy látja: mióta a kormányváltás megtörtént, ez a gyűlöletteljes viselkedés mintha elárasztotta volna a közéletet, ráadásul a múlt héten a szocialista párt bejelentette, hogy még negatívabb kampányra készülnek.

    Orbán Viktor azt tanácsolta a jelenlévőknek, hogy ne maradjanak ugyan adósok, de ne is váljanak olyanná, mint ellenfeleik.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra