Orbán Viktor Zalalövőn, a zalai polgári körök találkozóján
Az önkormányzati választásokra való felkészülést nevezte a polgári körök jelenlegi legfontosabb feladatának Orbán Viktor volt miniszterelnök pénteken Zalalövőn, a vasi és zalai polgári körök találkozóján.

    A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: most nem az a feladat, hogy mindenki hozzon még valakit, hanem hogy mindenki győzzön meg még valakit arról, hogy szavazzon a polgári értékekre. Orbán Viktor élesen bírálta az új kormány privatizációs gyakorlatát. Szerinte ugyanis a magántulajdon mintegy 80 százalékos magyarországi aránya bőven elegendő, semmi szükség a még állami tulajdonban lévő vállalatok kiárusítására. Ez - vélekedett - csak a hazai és nemzetközi nagytőke érdekeit szolgálja, s egyben azt bizonyítja, hogy a szocialista kormány, állításával ellentétben, egyáltalán nem a bérből és fizetésből élők kormánya.

    Ugyancsak kritizálta Orbán Viktor a földtörvény módosítását. Bejelentette: a polgári körök jövőre népszavazást kezdeményeznek a termőföld magyar kézben tartása érdekében.

    Az ex miniszterelnök szerint súlyos veszélybe került a sajtószabadság, az írott és az elektronikus sajtó 90 százaléka baloldali értékeket követ és a Magyar Televízióban példátlan tisztogatás folyik.

    Orbán Viktor szerint 2003 és 2004 rendkívül nehéz esztendő lesz, szavai szerint addigra derül ki ugyanis, hogy az új kormány első száznapos osztogatása mögött lesz-e valós gazdasági teljesítmény.

    - Ha a szocialista kormány továbbra is előre költekezik, súlyos következményekkel kell szembenézni. Máris leálltak a fejlesztések, megfojtották a Széchenyi-tervet, nem támogatják a kis- és középvállalkozásokat - mondta a volt kormányfő.

    A polgári körök - hangzott el a zalalövői találkozón - augusztus 30-án nagyszabású megmozdulást tartanak a budapesti Szabadság téren a sajtószabadság mellett.

    A polgári körök jelentőségéről szólva Orbán Viktor kiemelte: ma már egész Közép-Európa legszélesebb politikai mozgalmáról van szó, amelynek Magyarországon legalább 13 ezer szervezete van és egyre többen csatlakoznak hozzá a határainkon túli magyarság köréből is.
MTI
A

Vissza a kezdőlapra