Orbán Viktor Baján a választási esélyekről

Ne maradjunk adósai ellenfeleinknek, de ne is váljunk hozzájuk hasonlóvá: amikor ellenfelünk az öklét emeli, akkor mi a fejünket emeljük fel - tanácsolta hallgatóságának Orbán Viktor volt miniszterelnök a hétfői bajai látogatása kapcsán a helyi rádiónak adott interjúban, illetve az azt követő fórumon.

    - Egy kampány lelkületét az abban résztvevők lelkülete határozza meg - mondta. Utalva az MSZP minapi közlésére a kampány várható hangnemével kapcsolatban, Orbán Viktor úgy fogalmazott: elfogadhatatlan az ország lelkiállapota, fejlődése szempontjából az aljasságokra, hazugságokra épülő gyűlöletkampány.

    Az önkormányzati választások esélyeiről szólva a volt kormányfő "kemény küzdelmet" jósol, és "szép győzelmet" remél.

    Szavai szerint az esélyek higgadt latolgatásával arra lehet következtetni, hogy a megyék többségében a polgári nemzeti erők győzelme várható, ahogyan történt az országgyűlési választásokon is.

    - Az ellenfélnek ötvenévnyi előnye van, a kommunista időkben a mi szervezeteinket felszámolták, az egyházakat meggyengítették, a polgári szervezeteket föld alá tiporták, miközben a baloldaliakat felhizlalták - fogalmazott a fideszes politikus.

    Megítélése szerint a polgári köröknek, a Hajrá Magyarország! mozgalomnak most az a dolga, hogy rohamléptekkel dolgozza fel ezt az ötvenéves hátrányt és "ugyanolyan jól szervezett hátországot építsen fel, mint amilyen az ellenfélnek van".

    - Nem először jöttek vissza, az első alkalommal 1994-ben kétharmados többségük volt a parlamentben, most mindössze tíz mandátum az előnyük a polgári nemzeti értékeket valló parlamenti erőkkel szemben - jegyezte meg az MSZP-re utalva.

    Orbán Viktor bátorságot, okosságot, állhatatosságot kívánt a választópolgároknak, mint tanácsolta, ne csupán a párthovatartozás, hanem az alkalmasság alapján döntsenek.

    - Nemzeti egységet szeretnénk építeni és a nemzeti egységet nem ideológiai doktrínák köré, hanem barátság, szeretet, bizalom köré lehet építeni - hangsúlyozta.

    Orbán Viktor a bajai polgári összefogás polgármesterjelöltjét, Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselőt ajánlotta a választók figyelmébe, megismételve a korábban is hangoztatott jelszót: "Egy a tábor, egy zászló".
 

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra