Orbán Viktor: a kormány 320 milliárd forintot osztott szét az első 50 napban

Orbán Viktor szerint soha rosszabb öröksége ne legyen egy kormánynak annál, mint amit a Medgyessy Péter vezette kabinet kapott, mert bár azt mondták, hogy üres az államkassza, ötven nap alatt mégis szét tudtak osztani 320 milliárd forintot.

    Erről a volt miniszterelnök a Karcagi Nagykun Polgári Kör szerdai rendezvényén beszélt, ahol a Fidesz városi polgármesterjelöltjét és önkormányzati képviselőjelöltjeit mutatták be.

    Orbán Viktor hangoztatta: a pedagógusbérek emeléséért, vagy a nyugdíjasoknak juttatott egyszeri kiegészítésért nem a mostani kormánynak jár a köszönet, hanem mindazon magyar munkavállalóknak, akik megtermelték ennek anyagi alapját.

    A politikus Magyarország igen sikeres időszakának nevezte az 1998 és 2002 közötti négy évet, "amikor is az államnak szintén a gyermek és a család lett a legfontosabb, megkezdődött a magyar nemzet határokon túli egyesítése, és sikerült helyreállítani a munka becsületét".

    Orbán Viktor az új kormány 100 napos programjairól úgy vélekedett, hogy az emberek nem a rövidtávú elképzelésekre kíváncsiak, hanem hosszabb időre szeretnék tudni, mi lesz a sorsuk, és mint hozzátette: az általa vezetett kabinet mindig ez utóbbit tartotta szem előtt.

    A volt miniszterelnök a választásokra térve feltette a kérdést: lehet-e az áprilisi elvesztett voksolás után önbizalommal nekimenni az októberi helyhatósági megmérettetésnek?

    - Nemcsak lehet, hanem kell is, mert ha áprilisban a polgári erők mindössze hattal több egyéni mandátumot szereznek, akkor mi alakíthattunk volna kormányt - mondta.

    Rámutatott: a választás eredményétől függetlenül bebizonyították, hogy a szocialista mellett egy olyan polgári nemzeti tábor is kialakult, amely erősebb és egységesebb, mint bármikor korábban volt.

    Orbán Viktor kérte hallgatóságát, hogy az "egy a tábor, egy a zászló" elv alapján támogassák a polgári oldal jelöltjeit, és "ne higgyenek semmiféle Centrumban, mert azok csak begyűjtik a voksokat, aztán elviszik balra".

    A volt miniszterelnök egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hazai médiában tapasztalható balliberális túlsúly egész Európára jellemző, és ezen nagyon nehéz változtatni.

    Mint megjegyezte, miután a magyar médiatörvény módosítása kétharmados többséget követel, kormánya nem volt abban a jogi helyzetben, hogy ezen változtasson.

    - Ma már látszik, hogy a törvénymódosítás helyett népszavazásos formában kellett volna kieszközölni egy polgári értékrendet hirdető, hatékony országos média létrehozását, most azonban ezen dolgozunk - tette hozzá.
 

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra