Egységes jobboldali fellépést szorgalmaz Orbán Viktor az önkormányzati választásokon

Az önkormányzati választással kapcsolatban a jobboldali erők egységes fellépését szorgalmazta Orbán Viktor csütörtökön Kapuváron. A volt miniszterelnök egy cukrászda teraszán találkozott szimpatizánsaival.

    Elmondása szerint a jelenlegi kormány a Széchenyi-tervet és a gazdahiteleket megállította, és ezzel aláásta a jövő évi gazdasági teljesítményeket.

    - Jövőre nehéz gazdasági év lesz - prognosztizálta.

    Orbán Viktor szerint az önkormányzati választás után emelkedni fog a gáz és a villamos energia ára. A volt miniszterelnök figyelmeztette a nyugdíjasokat, hogy a számukra kiutalt 19.000 forintot tegyék félre, mert "visszakéri a kormány áremelések formájában".

    Orbán Viktor úgy vélekedett: a jelenlegi kormány által szétosztott 350 milliárd forintból - amelyet, mint rámutatott, nem az elmúlt 50 napban termeltek meg - 50 milliárdot a Széchenyi-tervre, 20-30 milliárd forintot pedig a gazdahitelre kellett volna fordítani.

    Kapuvári sétáján Orbán Viktort elkísérte Bíró Péter polgármester, aki az őszi önkormányzati választáson az MDF-MKDSZ közös jelöltjeként, a Fidesz és a Fidelitas támogatásával indul a városvezetői pozícióért.

    A volt miniszterelnököt a Rába közi kisváros főterén várakozók megtapsolták és többen autogramot kértek tőle.

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra