Rogán Antal: az MSZP mindent megtett a szavazólapok újraszámlálása ellen
A Fidesz parlamenti frakciójának álláspontja szerint az MSZP mindent megtett azért, hogy a szavazólapok újraszámlálása érdekében indított népi kezdeményezés ne valósulhasson meg, mert "nyilván a szocialistáknak ez érdekükben állt".

   Rogán Antal és Szijjártó Péter erről kedden sajtótájékoztatón, az Országházban annak kapcsán beszélt, hogy az Országgyűlés a napirend elfogadásakor döntött arról a szocialista indítványról, amelynek megszavazása következtében levették a Ház napirendjéről a szavazólapok megőrzésére vonatkozó ellenzéki javaslat tárgyalását.

    Mint Rogán Antal fogalmazott, ezzel beindult a szocialista és szabad demokrata darálógép. Hozzátette, hogy a jelenleg hatályos jogszabály értelmében, július 8. és július 21. között meg kell semmisíteni a 2002-es országgyűlési választások szavazólapjait.

    - Márpedig voksok újraszámlálása nem lehetséges a szavazólapok nélkül, és ezt a hatalmat birtokló pártok is tudják - jelentette ki a képviselő.

    Elmondta, hogy ennek ellenére a Fidesz megújítva később újra benyújtja a mindenkori választások szavazólapjainak megőrzésére vonatkozó indítványát.

    A sajtótájékoztató végén a politikusok egy iratmegsemmisítővel jelképesen bemutatták a szavazólapok "ledarálásának" módját.

MTI
Vissza a kezdőlapra