A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör közleménye

    A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör örömmel állapítja meg, hogy a sajtószabadság védelme érdekében a Magyar Televízió székházánál augusztus 30-án megtartott rendezvénye példátlanul sikeres volt. Ezúton mondunk köszönetet annak a mintegy százezer polgárnak, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket, köztük is megkülönböztetett figyelemmel azoknak, akik vidékről utaztak a fővárosba.

    Sajnálattal állapítjuk meg, hogy egy szűk, ámde szervezett csoport erőszakos kísérletet tett békés rendezvényünk megzavarására. Elismerés illeti a tüntetés résztvevőit, amiért okos magatartásukkal meghiúsították a provokációt.

    Ugyanakkor visszatetszőnek tartjuk, hogy egy református templom harangját, tehát egy szakrális eszközt használtak fel egyesek arra, hogy Orbán Viktor beszédét megpróbálják megzavarni. Most, amikor hazánkban nemsokára egyfordulós, tehát a politikai vélemény módosítására lehetőséget nem nyújtó önkormányzati választásokra kerül sor, elengedhetetlen a teljes összefogás. A leghatározottabban elítéljük a nemzeti oldal megosztására tett durva kísérletet. Meggyőződésünk, aki nem ismeri fel azt, hogy ma "egy a tábor, és egy a zászló", az akarva-akaratlanul a baloldal malmára hajtja a vizet.

    Budapest, 2002. szeptember 2.

    Szövetség a Nemzetért Polgári Kör

Országos Sajtószolgálat

Vissza a kezdőlapra