KIS HAZUGSÁG, NAGY HAZUGSÁG...

 

A MIÉP elnöke állítja: a hét elején arra kérte őt Deutsch Tamás, Fidesz-alelnök, hogy lépjen vissza a Fidesz támogatását élvező Schmitt Pál főpolgármester-jelölt javára. 
A Fidesz alelnöke úgy emlékszik: semmifajta egyeztetés nem volt. "Valóban összetalálkoztam a napokban Csurka Istvánnal, a MIÉP elnökével a Kempinsky szállóban, de semmifajta egyeztetést nem folytattunk, mindössze a politikáról beszélgettünk, kötetlenül" - mesélt a történtekről Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke. 

Az MTI kérdésére, hogy igaz-e Csurka István állítása, amely szerint a találkozót Deutsch Tamás kezdeményezte titkárnőjén keresztül telefonon, a Fidesz alelnöke ismételten csak annyit mondott: "összetalálkoztunk". Mást ehhez nem kívánt hozzáfűzni.

 

A fenti sorok az szdsz honlapjáról származnak, a forrás is megjelöltetett: MHO, ami minden bizonnyal az SZDSZ házi lapjának, a Magyar Hírlapnak on line, azaz internetes változata. Ám, hogy mit állít, a MIÉP elnöke, abban zavarban vagyok, mivel vasárnap reggel a rádióban saját hangján hallhattam, hogy szóba jött ugyan az esetleges visszalépés, de ez nem volt lényegi része a beszélgetésnek.

Miért hát a híresztelés? Talán az lehet a magyarázat, hogy a MIÉP-pel való összefogás híresztelésével akarják rá venni a szocialistákat, alázkodjanak meg és lépjenek vissza a szabaddemokraták már többször kicsorbult, de mára egyetlenné vált csodafegyvere, Demszky Gábor javára.

A mai belpolitika fordítottja a versbelinek: Hallgat a felszín, de locsog, sőt háborog a mély... 
 

vissza Vissza a kezdőlapra