Sánta kutya

 

Kuncze Gábor esete a tényekkel

 

Az október 6-án, vasárnap megjelenő reggeli lap cikke szerint Kuncze Gábor büszkén jelentette ki, hogy kétszer annyi polgármester és önkormányzati képviselő jelöltje van pártjának, mint négy éve.

A pártelnök úr vagy a belügyminiszter asszony által felügyelt területhez tartozó választási bizottság információval való ellátása azonban súlyos zavarokra utal. Mivel a valasztas.hu honlapon mind az idei, mind a tavalyi jelöltállítás adatai megtalálhatók, a kunczei állítás valóságtartalma könnyen ellenőrizhető. A "kétszer annyi" kifejezés a számtan nyelvén 100 százalék. Ehhez képest az SZDSZ teljesítménye, amint arra már korábban is rámutattunk, 12 százalék. Az egymásnak ellentmondó két állítás valóságtartalmáról nem nekünk kell véleményt mondanunk. Döntse el az olvasó:

 

1. Kuncze igazat mondott, kétszer annyi jelöltjük van, mint 4 éve, a BM. adatait javítani kell.

2. Kuncze nem  mondott igazat, a BM. adatai jók.

3. Kuncze egyszerűen nem tud számolni, a 12 százalék az neki kétszerezést jelent.

 

Az önkormányzati választások SZDSZ jelöltjei

  2002 1998 változás, %
polgármester 158 133

18,8

10000 fő feletti település képviselőjelöltjei 3380 3179

6,3

10000 főnél kisebb településeken indulók 304 260

16,9

megyei/fővárosi önkormányzati lista 757 521

45,3

összesen 4599 4093

12,3

 

A harmadik változatban nem hiszünk. Ám a másik kettő érdekes lehet, kérjük, hogy aki úgy véli, hogy Kuncze képes volt igazat mondani, az aláhúzott SZÖVEGRE KATTINTVA küldjön egy drótposta levelet, s ha teheti írjon rövid véleményt is.

Akik pedig inkább a BM. adattárának hisznek (mellesleg az SZDSZ honlapon is ezek az adatok szerepelnek) IDE KATTINTVA tegyék a fentieket.

Akinek a levelező rendszere a fenti hivatkozásokat nem érzékeli, de véleményét szívesen közölné, tegye meg: írjon levelet az mkdsz@elender.hu címre. A véleményeket ezen az oldalon közreadjuk.

 


Ígéretünkhöz képest, az olvasói vélemény(ek)

Zárójeles lett a többes szám, mivel október 12-ig csak egy vélemény érkezett. Ez azonban nemcsak rövid és szellemes, hanem szerzőjének humoráról és íráskészségéről is tanuskodik. Ezúton jelezzük: várjuk további írásait. Reméljük másnak is tetszik majd:

Csak jól kell tudni számolni! Ha ugyanis az indulók számát összeadjuk, majd hozzáadjuk a végeredményt és ezt osztjuk a 98-s indulók számával akkor a végeredmény 2,2. Szóval még szerény is volt az SZDSZ vezetője, mert nagy vonalúan kerekített! Egy ilyen tévedés igazán belefér egy elfoglalt ember munkájába. Kicsit hasonlít a román termelési adatok számításához Caucescu idejéből. Hányat borjadzott  a tehene bátyám? Egyet. Á ez nem az igazi, a sztahanovista tehén legalább kettőt borjadzik. Írjuk be a statisztikába, úgy se számolnak utána. Így lett az egy borjúból -mire a hír Bukarestbe ért- legalább 8. És ilyen a statisztika is!  Üdvözlettel: Nné

 

    

 

vissza Vissza a kezdőlapra