Áder János levele Medgyessy Péternek
 

Medgyessy Péter miniszterelnök úr részére
Miniszterelnöki Hivatal

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

   Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az ország és a magyar polgárok jövőjét érintő kérdésekben Önhöz intézett levelemre, háromnapos gondolkodás után is csak a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter tudott válaszolni. Annál a ténynél, hogy a felvetett témákban Ön nem kíván állást foglalni, már csak az elszomorítóbb, hogy az Ön helyett nyilatkozó Kiss Elemér az általam feltett kérdésekre egyáltalán nem, vagy csak nagy általánosságokban próbál válaszolni.

    Ezen túlmenően minisztere, a szocialista témakezelés hagyományainak megfelelően, olyan kérdésekre ad feleletet, amelyek el sem hangzottak.

    Emlékeztetem, hogy a kormány által is aláírt négypárti megállapodásban Önök vállalták, hogy az Európai Unióhoz történő sikeres csatlakozásunk elősegítésére intézkedéseket hoznak a magyar bérek felzárkóztatása, valamint a magyar vállalkozók és gazdák versenyképességének javítása érdekében. Önhöz intézett levelemben többek között ezekre a kérdésekre vártam volna választ, ám mint kiderült, hiába.

    A konkrét kormányzati intézkedések bemutatása helyett az Ön minisztere olyan dokumentumokra hivatkozik, amelyek csupán homályos szóvirágokkal leplezik a kormány koncepciójának teljes hiányát.

    Remélve, hogy az Ön kormányának Kiss Elemér az egyetlen olyan tagja, aki a feltett kérdésekre nem ismeri a válaszokat, továbbra is várom a magyar polgárokat megnyugtató kormányzati intézkedéseket, valamint az Ön korrekt, tényszerű tájékoztatását.

    Budapest, 2002. október 15.

    Dr. Áder János
    frakcióvezető
    Fidesz - Magyar Polgári Párt
 
 

Országos Sajtószolgálat
vissza Vissza a kezdőlapra