Antall Józsefre emlékeztek halálának 9. évfordulóján
 
Antall Józsefre emlékeztek szentmisével a budapesti Duna-parti Piarista Kápolnában vasárnap, a néhai miniszterelnök halálának 9. évfordulója kapcsán.

    A szentmisét celebráló Kállay Emil tartományfőnök elmondta: minden év decemberének második vasárnapján szentmisével emlékeznek meg a néhai miniszterelnökről, és az elmúlt évben meghalt piarista diákokról és tanárokról.

    Szűcs Ervin, a Magyar Piarista Diákszövetség elnöke kiemelte, hogy nem lehetett volna a békés átmenetet megvalósítani Antall József nélkül.

A diákszövetség nem piaristáknak adható legmagasabb kitüntetését 2002-ben Orbán Viktornak, "Antall József utódának, munkája folytatójának" adta át Szűcs Ervin.
A politikus a kitüntetést követően elmondta: hálás szívvel köszöni az elismerést.

    - Büszke vagyok az emlékéremre, amely Antall Józsefre, az emberre és államférfira emlékeztet - jelentette ki a volt kormányfő.

    Orbán Viktor elmondta: minden jövendőbeli miniszterelnöknek zsinórmértékként kellene tekintenie arra a mottóra, amely véleménye szerint Antall József lépteit is vezette: "néha nagynak látszunk, de ez nem azért van, mert nagyok vagyunk, hanem mert óriások vállán állunk".

    A piaristáknak adható legnagyobb elismerést, a Teleki Pál emlékérmet Kerényi Lajos atya kapta.

Az emlékezők megkoszorúzták Antall József és a diákhősök Pro Patria emléktábláját.
A szentmisén részt vett Mádl Ferenc köztársasági elnök és felesége, Antall Józsefné, Antall Edit, a néhai politikus nővére és Boross Péter volt miniszterelnök.
 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra