Elkészült a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmánya
 
A Fidesz azt javasolja a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumnak, hogy a lehető legrövidebb időn belül hozza nyilvánosságra teljes terjedelmében a 2012-es budapesti olimpia október 31-re elkészült megvalósíthatósági tanulmányát
.
    Erről Deutsch Tamás, a Fidesz - Magyar Polgári Párt budapesti szervezetének elnöke beszélt a fővárosi Magyar Olimpiai Emlékparkban tartott keddi sajtótájékoztatóján.

    Jelezte: azért tartják fontosnak, hogy a tanulmányt minél előbb megismerhesse minden érdeklődő, hogy elindulhasson egy lehető legszélesebb körű társadalmi, szakmai párbeszéd az olimpia megrendezéséről.

    A fideszes politikus hozzátette: pártja javasolja Jánosi György szakminiszternek azt is, hogy néhány héten belül hívja össze az olimpiai pályázatot előkészítő bizottság ülését és kezdeményezzen egyeztetést a négy parlamenti párt képviselőcsoportjának vezetőivel is, hogy megmaradjon az olimpia megrendezését övező politikai egyetértés.

    Deutsch Tamás, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy még ő sem ismeri a teljesen elkészült tanulmány tartalmát, saját maga, pártja és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében minden tőlük telhető segítséget felajánlott a kormánynak a 2012-es olimpia budapesti megrendezése ügyében.

***

"A tárcának, mint megrendelőnek 60 nap áll a rendelkezésére, hogy megtegye észrevételeit, s utána a tanulmány elkészítője 30 napon belül hajtja majd végre a szükséges változtatásokat, végzi el az esetleg kért kiegészítéseket. Igyekszünk persze, hogy mindez ne tartson három hónapig..."
Így reagált Köpf Károly, a GYISM sportért felelős helyettes államtitkára - megerősítve korábbi információját - a Fidesznek Deutsch Tamás által megfogalmazott javaslatára, mely szerint nyilvánosságra kell hozni a 2012-es budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatos pályázatot megelőző megvalósíthatósági tanulmányt.
Hogy mit tartalmaz a több, mint 1000 oldalas tanulmány, arról készítője, a PriceWaterhouse Coopers Kft., közösen a sportminisztáriummal, szerdán sajtótájékoztatót tart.
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra