A Fidesz név szerinti szavazást kér drogügyben
 
A Fidesz név szerinti szavazást kér a büntető törvénykönyv drogfogyasztásra és drogterjesztésre vonatkozó módosításakor; erről a frakció vezetése döntött hétfői ülésén.

    Az ellenzéki párt MTI-hez eljutatott közleményében utal arra, hogy az elmúlt napokban szakmai közösségek - a többi között a Gimnáziumok Országos Szövetsége, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Rezidens Szövetség - nyilatkozatban tiltakozott a tervezett módosítások ellen.

    A Pokorni Zoltán frakcióvezető-helyettes és Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke által jegyzett közlemény szerint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felhívására, a kormány javaslata elleni tiltakozásul eddig 60 ezren látták el kézjegyükkel az aláírásgyűjtő íveket.

    A Fidesz indokoltnak és jogosnak tartja a tiltakozást, mert - mint írják - a kormány javaslatának elfogadása esetén olyanok is lehetőséget kapnának a büntetés elkerülésére, akik - akár vételár ellenében - kábítószert kínálnak az iskolákban, művelődési házakban, illetve kiskorút kábítószer termesztésére, előállítására, megszerzésére használnak fel.

    - Minden országgyűlési képviselőnek tudnia kell, hogy amennyiben jelen formájában megszavazza a Btk. módosítását, azzal a drogtermesztők és drogkereskedők érdekeit védi a családok, gyermekeink biztonságával szemben - fogalmaznak az ellenzéki képviselők.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra