Szent Erzsébet napja közeledik

AZ ÉHEZŐK VILÁGA

A fogyasztói társadalom ezer módját ismeri annak, hogy vásárlókra találjon. A sok trükk közül figyelemre méltóak azok, amelyek a jótékonysághoz kötik saját akcióikat. Finnországban például a játék-automaták nem kétes (vagy nem is kétes) hírű vállalkozók hasznát gyarapítják, hanem például a fogyatékkal élők szervezeteit segítik. Tisztes háziasszonyok is eljátszák a bevásárlás során zsebükben maradt aprót. Ha nyernek, örülnek, de nem haragszanak, ha veszítenek.

Az Internet is beszállt már a kereskedelembe, reklámpiacra, és itt is megjelentek azok az oldalak, amelyek tudatják, ha ott vásárolsz, ezzel valakiken, többnyire az éhezőken segítesz.  A Magyar-Hon-Lap is foglalkozott már ezzel a jelenséggel, de nem árt újra és újra emlékeztetni: érezzük bármilyen nagynak saját gondjainkat, sokan vannak a világban, akiknek a mi bajaink szinte a mennyország boldogságát jelentenék. Nézzük meg az alábbi képet:

Minden pillanatban, amikor egy ország képe elsötétül, valahol a világban éhen hal egy embertársunk. Éhen hal. Európának még a szegény országaiban is szeméthegyek gyűlnek össze a kidobott élelmiszerekből. Vannak honlapok, amelyeket ha meglátogatunk, azaz mérhetően növeljük a nézettségüket, egy kevés élelmiszerrel segítünk az éhezőknek. Csak egy kattintás, nem kell vásárolni, bár azt is lehet, de az egy másik kategória.

 

Nyomd meg a gombot, kapsz egy liba combot, mondja a gyermek mondóka. A libacomb rizsre, a kapsz adsz-ra változik. Ha megteszed. Nem nagy ügy, és kockázat mentes. Ha megérintenek ezek a gondolatok, naponta nyomd meg ezt a sárga gombot. El fogjuk helyezni a HASZNOS oszlopban is.

S

vissza Vissza a kezdőlapra