Magyar egészségügyi alakulat Afganisztánba
 
Elfogadták egy 40 tagú magyar egészségügyi alakulat Afganisztánba küldését a csütörtöki németországi haderőtervezési értekezleten.

Elfogadták egy 40 tagú magyar egészségügyi alakulat Afganisztánba küldését a csütörtöki németországi haderőtervezési értekezleten-tájékoztatta a honvédelmi miniszter az MTI-t. Ugyan a kormány őrző-védő fegyvereseket küldött volna, de aztán elfogadta a Fidesz egészségügyi vagy műszaki alakulatra vonatkozó javaslatát.

Juhász Ferenc csütörtöki közleménye szerint a kormány két javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé: fenntartja azt az álláspontját, hogy az afganisztáni béketámogató misszióhoz Magyarországnak hozzá kellene járulnia egy 40 tagú megerősített őrszakasszal, de mivel az ellenzék ezt nem támogatja, egy hasonló létszámú egészségügyi alegység kiküldését is javasolják.

Juhász közleménye alapján az ENSZ-misszió potsdami haderőtervezési konferenciáján jelezték, hogy a kormány változatlanul célszerűnek tartaná őrző-védő alakulat kiküldését, de a misszióban való részvételhez szükséges kétharmados parlamenti támogatást csak az egészségügyi alegységhez kapná meg a magyar Országgyűlés.
Juhász közleménye útján további fölösleges kirohanásokat intézett a Fidesz ellen: bíznak abban, hogy az ellenzéki képviselők "megértve a terrorizmus elleni harc, és a demokratikus értékek védelmének fontosságát, jelentőségét, ígéreteiket betartva hozzájárulnak a magyar részvételhez".
Juhász Ferenchez valószínűleg nem jutottak el a Fidesz keddi sajtótájékoztatóján e tárgyban elhangzott szavak, ezért e helyütt érdemes még egyszer felidézni őket: "a Fidesz ugyanúgy, ahogy eddig, ezután is támogatja a terrorizmus elleni küzdelmet, és ugyanúgy, mint eddig, ezután is teljesíti a szövetségesek iránti kötelességeket."
 
vissza Vissza a kezdőlapra