A Fidesz-elnökség hiányolja a csatlakozási tárgyalásokról a tájékoztatást
 
A Fidesz rossz jelnek tartja, hogy a csatlakozást érintő tájékoztatások elmaradnak, a párt ugyanis elengedhetetlenül fontosnak tartja, hogy a négy parlamenti párt rendszeres tájékoztatást kapjon az uniós tárgyalások alakulásáról, és egyetértésre jusson a kormány által követendő stratégiáról.

    A Fidesz-Magyar Polgári Párt Elnöksége az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében kifogásolja, hogy elmaradt a szombatra tervezett európai uniós nagybizottsági ülés.

    Közlésük szerint Szili Katalin házelnök nem tájékoztatta a parlamenti frakciók vezetőit arról, hogy nem kerül sor a testület ülésére.

    - A házelnök ezzel megakadályozta, hogy a pártok vezetői a kormány képviselőjétől tájékozódjanak a tagjelölt országok varsói megbeszéléséről. Meghiúsult annak a lehetősége is, hogy a frakciók delegáltjai közös fórumon fejtsék ki véleményüket a felmerült kérdésekben - fogalmaz a Fidesz elnöksége.

    Különösen nyugtalanítónak tartják ezt a magatartást két nappal az Európai Unió hétfői, sorsdöntő csúcstalálkozója előtt.

    Közlésük szerint a pártok és a polgárok máig nem kaptak tájékoztatást arról, milyen intézkedéseket dolgozott ki a kabinet a hazai bérek uniós felzárkóztatása, a magyar gazdák, valamint a kis- és középvállalkozások versenyképességének megteremtése érdekében.

    - A Fidesz - Magyar Polgári Párt reméli, hogy a kormány nem csupán utólagos, diktátumszerű tájékoztatást ad tárgyalási pozícióiról - írják.

     A Fidesz elnöksége - a tájékoztatásuk szerint - mindenesetre kész az egyeztetésre akár az utolsó pillanatban is, elősegítve ezzel a lehető legkörültekintőbb álláspont kialakítását a fontos döntések előtt.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra