Fidesz - Magyar Polgári Párt elnökségének közleménye

    A Fidesz - Magyar Polgári Párt Elnöksége már nem lepődik meg azon, hogy a Magyar Szocialista Párt Medgyessy Péter amerikai látogatását is arra használja fel, hogy újabb támadást intézzen az Orbán-kormány ellen.

    De vajon helyes-e, ha azok oktatják ki a polgári Magyarország híveit európai és atlanti elkötelezettségből, akik évtizedeken keresztül, még a rendszerváltoztatást megelőző években is a Varsói Szerződésben szolgálták ki a szovjet birodalmi érdekeket?

    Visszautasítjuk, hogy hazug módon antiszemitizmussal és nacionalizmussal vádolják a világ előtt a polgári kormányt. Nem akarják észrevenni, hogy ezzel sok millió magyar ember becsületébe gázolnak, és ártanak a nemzet érdekének.

    A Fidesz - mint eddig - továbbra is támogatja NATO-tagságunkból ránk háruló feladataink teljesítését. Annak ellenére támogatjuk a jelenlegi kormány ez irányú erőfeszítéseit, hogy a koszovói válság idején a Magyar Szocialista Párt hátba támadta a szövetségesi kötelezettségeinket teljesítő polgári kormányt.

    A 2001. szeptember 11-ét követő antiterrorista fellépés, majd az afganisztáni válság idején az USA semmilyen katonai részvételre irányuló kéréssel nem fordult Magyarországhoz, katonai egészségügyi felajánlásunkat pedig nem vette igénybe.

    Az amerikai kormány számos alkalommal, így a 2002 júniusi washingtoni Bush-Orbán találkozón is kifejezésre juttatta Magyarország iránti nagyrabecsülését és a polgári kormány iránti elismerését.

    Bár közismert Medgyessy Péter kommunista titkosszolgálati múltjából fakadó kompenzációs kényszere, bízunk abban, hogy a hosszas huzavona után megvalósult Bush-Medgyessy találkozó nem vezet megalapozatlan felajánlásokhoz.

    Fidesz - Magyar Polgári Párt

    Országos Elnöksége
 
Országos Sajtószolgálat
vissza Vissza a kezdőlapra