A Fidesz vádaskodásnak tartja az MSZP nyilatkozatát Orbán Viktor kijelentéseiről
 
A Fidesz országos elnöksége újabb vádaskodásnak tartja az MSZP szóvivőjének azon nyilatkozatát, amely szerint Orbán Viktor "kétszínű játékot" űz az európai uniós csatlakozás támogatása kapcsán - derül ki abból a közleményből, amelyet a testület sajtóirodája vasárnap juttatott el az MTI-hez

    Nyakó István szombati nyilatkozatában az MTI-nek arról beszélt: a volt miniszterelnök néha úgy tesz, mintha Magyarország európai uniós csatlakozásának elkötelezett híve lenne, ugyanakkor időről időre kijelentéseivel támadást indít az ország sikeres integrációs törekvései ellen.

    Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Néppárt országos elnökségének szombati ülésén elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány által javasolt alkotmánymódosítás szerint Magyarország átadná a nemzeti szuverenitás egy részét Brüsszelnek, s hogy az EU bármilyen jogrendjét a magyar alkotmány és a magyar jogrendszer fölé helyezzék

    A Fidesz elnöksége vasárnapi közleményében hangsúlyozta: Orbán Viktor kijelentéseivel nem tett mást, mint megismételte a párt álláspontját.

    Mint írják, a Fidesz több ízben világosan megfogalmazta, hogy az uniós csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítást milyen feltételek mellett támogatja.

    Tájékoztatásuk szerint ennek lényege többek között az, hogy Magyarország szuverenitásából annyit adjon át, és ne többet, mint amennyit az unió kérése szükségessé tesz.

    Kiemelték: a szolgalelkű, az Európai Unió érdekeinek minden áron megfelelni akaró tárgyalási magatartás nem teszi lehetővé Magyarország nemzeti érdekeinek érvényesítését.

    "A szocialista párt jobban tenné, ha harcias energiáit nem a Fidesszel és Orbán Viktorral szembeni vádaskodásokban, hanem az Unióval folytatott tárgyalásokon és végre Magyarország érdekében kamatoztatná" - áll a közleményben.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra