Már most ellehetetlenítenék a Hírtévét
 
A Hír Televízió igazgató tanácsa értetlenül fogadta Ladvánszky György, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szocialista kurátorának szerdai beadványát, amelyben a csatorna médiahatósági bejegyzésének megtagadását indítványozta

A Hír Tv csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a cég minden törvényi kötelezettségnek eleget tett a kérelem benyújtásakor.

- Amennyiben az ORTT komolyan venné a kurátor javaslatát, úgy azonnal meg kellene vonni a jogosítványt a hazai médiapiac számos közkedvelt szereplőjétől, amelyek alaptőkéje azonos a Hír Televízió Rt. alaptőkéjével - olvasható a közleményben.

Mint a társaság megjegyzi: a szakmai alapokon szervezett Hír Tv tárgyilagos hírműsorokat és elemzéseket kínál majd nézőinek. Ennek érdekében a tulajdonosok már eddig is több százmillió forintot költöttek a csatorna működési feltételeinek megteremtésére, valamint a magyar médiavilágból ismert és elismert szerkesztők, műsorvezetők szerződtetésére - teszik hozzá.

A közlemény szerint a befektetők azért is bíznak vállalkozásuk sikerében, mert a Hír Tv hiánypótló kezdeményezés a hazai médiapiacon, s a cég által végzett közvélemény kutatás azt jelzi, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada - pártállástól függetlenül - örömmel fogadná egy televíziós hírcsatorna megjelenését.

Újsághírek szerint a Hír Televízió előreláthatólag december 2-án indul, reggel 6-tól éjjel 23 óráig sugározza majd adását, amelyben hírsávok és hírmagazinok váltják egymást.

A tematikus csatorna főszerkesztője Dlusztus Imre, a Dél-Magyarország című lap egykori főszerkesztője lesz, Borókai Gábor volt kormányszóvivő pedig a részvénytársaság elnöke.

MTI – fidesz.hu

 
vissza Vissza a kezdőlapra