Indulhat a Hír TV
 
Az Országos Rádió és Televíziós Testület november 26-i hatállyal nyilvántartásba vette a Hír Televíziót. Korábban Ladvánszky György a testület szocialista tagja azt javasolta, hogy a testület tagadja meg a televízió nyilvántartásba vételét. Ladvánszky aggályosnak tartottak, hogy a televíziót egy mindössze húszmillió forintos alaptőkéjű részvénytársaság üzemeltesse.

Az Országos Rádió és Televízió Testület tegnapi ülésén az öt tag közül a Fidesz és az MDF delegáltja a nyilvántartásba vétel mellett szavazott, míg az MSZP delegált ellene, az SZDSZ delegált pedig tartózkodott. A szintén Fidesz által jelölt elnök igenlő szavazata döntötte el, hogy a Hír Televízió Rt-t nyilvántartásba vették, amely ezt már október 14-én kérte. Az új műsorszolgáltató december közepén egyébként a médiahatóság döntésének hiányában is megkezdhette volna működését, mivel a jogszabály szerint "ha a bejelentés tudomásulvételét az ORTT hatvan napon belül nem tagadja meg, a bejelentést nyilvántartásba vettnek kell tekinteni.

Borókai, Dlusztus, Philip, és Lovas

A Hír TV vezérigazgatója Borókai Gábor, az Orbán-kormány volt szóvivője, főszerkesztője Dlusztus Imre lesz, aki korábban a Dél-Magyarország című lap élén állt. A Hír TV leendő munkatársai közül egyelőre csak Philip, a Viva TV egykori munkatársa ismert. Dlusztus korábbi nyilatkozatában utalt arra, hogy feltűnhet a képernyőn Lovas István is abban az esetben, „ha kemény véleményeket kell ütköztetni”

Szállodások pénzelik a Hír TV-t

A tévé pénzügyi forrásait magyar szálloda- és vendéglátó-ipari befektetők biztosítják. A főrészvényes a kanadai lakhelyű Alex Pocsai. A mellette felsorakozó magyarok között egyetlen egy neves gazdasági vagy politikai személyiséget, illetve médiavállalkozót sem lehet fellelni. A vidéki tudósítókat is foglalkoztató tematikus csatornát egymilliárd forint alatti összegből vezetik be a magyar kábelpiacra.

Start december másodikán

A december másodikán startoló Hír TV a korábbi információk szerint napi tizenhét órás műsorral jelentkezik. A híreket húszpercenként ismétlik, a stúdióbeszélgetések pedig pergőbbek lesznek a megszokottnál - állítja a főszerkesztő.

A Hír TV önálló és "fizetős" csatorna lesz – miként a Spektrum, az ATV vagy a Filmmúzeum –, a kábelszolgáltatók műholdról kapják a gyártótól a műsort, amelyet aztán saját ügyfeleik körében, a megfelelő csomagban elhelyezve terjesztenek. 

vissza Vissza a kezdőlapra