Az Iposz EU-csatlakozásra felkészítő sorozata
 
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) arra törekszik, hogy a kisvállalkozásoknak, iparosoknak az európai uniós csatlakozással összefüggő legfontosabb információkat eljuttassa - mondta Szűcs György, az Iposz elnöke kedden az MTI-nek.

    Hozzátette, hogy ennek érdekében az Iposz folyamatosan szervezi a felkészítést szolgáló szakmai fórumokat. November 7. és december 10. között a 19 megyében és a fővárosban működő szakmai szervezetek vezetőit, munkatársait tájékoztatták a legfontosabb tudnivalókról.

    A jövő év január 15. és július 15. között további szakmai fórumokat tartanak, amelyekre a tagságon kívül az érdeklődő kisvállalkozásokat is várják.

    A nyári szünetet követően szeptember és november között hat - a fém-, az autó-, az építő-, a fa-, a textilipar, az egészségügyi szolgáltatók - szakmában tartanak felkészítést a hét régióban, illetve a kistérségekben. E rendezvények finanszírozásába a településeket is be szeretnék vonni.

    Az Iposz koordinálásával egyetemi, főiskolai szakemberek bevonásával több felkészítő tananyag is kiadásra kerül, ennek költségeit pályázati úton kívánják előteremteni.

    Szűcs György szólt arról, hogy november 8-án az Iposz keretében megkezdte működését az EU-szolgálat, amely begyűjti, továbbítja a vállalkozóktól érkező kérdéseket, a válaszokat pedig visszaküldi a kisvállalkozásoknak.

    Hozzátette, hogy a szervezet a csatlakozást követően is részt kíván venni a kisvállalkozásokat érintő változások, jogszabályok ismertetésében.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra