Fidesz-közlemény

    A Fidesz - Magyar Polgári Párt álláspontja, hogy a kábítószert nem szabályozni kell az iskolákban, hanem száműzni onnan. A Fidesz ezért elfogadhatatlannak tartja azt az új szabályozási tervezetet, amely lehetővé tenné, hogy iskolai vagy közművelődési intézményekben akár vételár ellenében is kábítószert lehessen kínálni vagy átadni fiatalkorúaknak. Ez ugyanis a dílerek előtt nyitná meg a terjesztés és a beetetés lehetőségét. A kábítószer-terjesztők ezentúl tudni fogják, hogy a büntetés elkerülése végett hogyan kell eljárniuk, miközben a társadalmat károsító és veszélyeztető foglalkozásukat űzik.

    Ellentétben a kormánypártokkal, a Fidesz - Magyar Polgári Párt határozott álláspontja, hogy minden eszközzel védeni kell azokat, akikben még csak fel sem merült a kábítószer kipróbálása. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a fiatalok nagyobb veszélynek legyenek kitéve az iskolában, mint egy aluljáróban vagy sikátorban.

    A törvényjavaslat felelőtlen és elhibázott voltát jelzi, hogy szakmai és civil szervezetek, többek között a Gimnáziumok Országos Szövetsége már eddig is több tízezer aláírást gyűjtöttek össze, élesen tiltakozva a törvénymódosítás ellen.

    Budapest, 2002. december 12.

    Sió László

    a Fidesz - Magyar Polgári Párt

    oktatási kabinetjének vezetője
 
 
 
Országos Sajtószolgálat
vissza Vissza a kezdőlapra