KDNP

Önállóan, összefogva

 

2002. november 16-án tartotta első ülését a KDNP Országos Elnöksége. A kibővített ülésre meghívást kaptak és tanácskozási joggal részt vettek  a megyei vezetők is, függetlenül attól, hogy tagjai-e az Elnökségnek vagy sem.

Az Elnökség megállapította, hogy a KDNP jelen van az önkormányzatokban és az MKDSZ révén az Országgyűlésben is. Önálló és elveit határozottan érvényesíteni akaró politikai pártként kíván működni. Célja az emberi méltóság, a közjó által korlátozott magántulajdonon alapuló gazdaság és a társadalmi szolidaritás megvalósítása. Ennek érdekében szoros szövetségi kapcsolatra törekszik valamennyi, a keresztény, nemzeti és demokratikus értékek iránt elkötelezett politikai erővel, elsősorban a Fidesszel. Az egységtörekvés szellemében hívta meg  az ülésre Orbán Viktort, az Európai Néppárt alelnökét, a Fidesz első számú politikusát.  Orbán gratulált ahhoz a szívós munkához, amely a párt új vezetésének megválasztására vezetett. Megemlékezett a Fidesz-kereszténydemokrata együttműködés kezdeteiről és elismeréssel szólt arról, hogy az MKDSZ 1997-ben a  Fideszt választotta partneréül. Enélkül - mondta a volt miniszterelnök - az 1998-as választási győzelem nem jött volna létre. Ami a két párt együttműködését illeti, annak részleteire egy 3-3 tagból álló előkészítő bizottság tesz majd javaslatot.

A KDNP országos elnöksége foglalkozott az MKDSZ és KDNP kapcsolatával is. Állást foglalt a szoros együttműködés mellett, szervezeti változásokkal viszont nem foglalkozott. A kereszténydemokrata önkormányzati képviselőket közösen fogják továbbképzésre hívni, hogy minél felkészültebben végezhessék munkájukat.

Az ülésről beszámolt az index, az origo, jelen volt a Duna TV, az mtv1 és az MTI is. Szombat délután vezető hír volt az elnökségi ülés az Info rádióban.

S.L.

vissza Vissza a kezdőlapra