Aki másnak vermet ás...
 

Közbeszerzés Demszky módra

Nem recept, nem tanácsos követni

A főváros vezetése arra használja a közbeszerzés szót, hogy mint fügefalevél eltakarja a gyalázatot.

Egyszer volt egy Orbán kormány. Tervei között szerepelt a Horn idők korrupciós ügyeinek feltárása és megbüntetése. A feltárás többé-kevésbé megtörtént, Tellér Gyula írt is arról, hogyan mosták át a javakat maguknak a szocialisták. Feljelentés kevés volt, eredmény még kevesebb. Az ok egyszerű: a hatalomgyakorlás szocialista mesterei nem hagytak jogilag értékes nyomot maguk után.

A Medgyessy világ - mélyen megbántva holmi Grasham ügyek miatt - sok mindenben, a leköszönő kormány bűneinek feltárásában is követi elődjét. Eredmény semmi, de a gőz már ismét a dudán van, ami nem jó, ha haladni akarunk, de hatékony, ha a cél az emberek megzavarása. A polgári oldal többszörösen igaztalan vádolása mellett figyeljünk fel: mi minden más probléma kerül elő.

Több más visszaélés mellett az utóbbi hetekben az is kiderült, hogy a Demszky Gábor egykori kampányfőnöke, Bruck Gábor vezette PR-céggel, a Sawyer Miller Group társasággal több mint 100 millió forint értékben kötöttek szerződést a Főpolgármesteri Hivatal, a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő közszolgáltató társaságok, valamint a fővárosi önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárásokon nyertes cégek. Deutsch Tamás október 3-ai levelében arra kérte Keller Lászlót, hogy a közpénzek felhasználásának jogszerűségét vizsgálja meg. A szerződések adatai és másolatai megtekinthetők a www.fidesz.hu és a www.fopolgarmester.hu honlapokon.

 
vissza Vissza a kezdőlapra