A Kisgazda Polgári Egyesület közleménye

A Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnöksége ülést tartott, a kialakult egységes álláspontról a közvéleményt az alábbiak szerint tájékoztatni kívánjuk: a Kisgazda Polgári Egyesületet több olyan kisgazda szervezet kereste meg az együttműködés szándékával, amelyek a Független Kisgazdapárt (FKGP) törvénytelen működése miatt alakultak meg.

A megkeresésekre tekintettel szükségesnek tartjuk ismételten megerősíteni, hogy a Kisgazda Polgári Egyesület eddigi tevékenységével azonosan arra törekszik, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Párt országgyűlési képviselőcsoportján belül működő kisgazda tagozata, megválasztott polgármesterei, megyei- és települési önkormányzati képviselői az egész kisgazda társadalom érdekeit képviseljék.

Működésével minden segítséget meg kíván adni a súlyos helyzetbe került magyar gazdatársadalomnak.

Ugyanakkor a KPE Elnöksége és országgyűlési képviselői egyértelműen leszögezik, hogy az országgyűlési képviselők az egyes szervezetektől érkező és a képviselők felé irányuló megkereséseket nem tudják fogadni, minden szervezettel a kapcsolatot a Kisgazda Polgári Egyesület Elnöksége tartja fenn.

A különböző szervezetektől érkező jelzéseket, kéréseket, amely a gazdatársadalom helyzetére vonatkozik, szövetségeseink: a Fidesz - Magyar Polgári Párt, az MKDSZ és az MDF támogatásával érvényesíteni kívánjuk az Országgyűlésben, a megyei és helyi önkormányzatokban. Az eddigivel azonosan erősíteni kívánjuk érdekvédelmi kapcsolatainkat az MKDSZ-szel és a gazdakörökkel.

A polgári oldal, és így a kisgazda-társadalom érdeke, hogy létrejöjjön a lehető legszélesebb körű együttműködés a polgári oldalon működő valamennyi párt és szervezet között.

A Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének álláspontja egységes abban, hogy a gazdatársadalom és a vidék érdekképviseletét a kialakult jó gyakorlatnak megfelelően változatlanul a Fidesz - Magyar Polgári Párt országgyűlési képviselőcsoportján belül "kisgazda tagozatként" kell ellátni.

A Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és Közgyűlésének nevében:

Dr. Turi-Kovács Béla elnök

Országos sajtószolgálat