Vendégségben Budapesten
Határon túli magyar színházak előadásai
 
A Vendégségben Budapesten - határon túli magyar színházi estek című rendezvénysorozatra az idén Kolozsvárról, Beregszászról és Szabadkáról érkeznek társulatok produkcióval - tájékoztatta Goldschmied József, a Fővárosi Önkormányzat programigazgatója az MTI-t.

    Ismertetése szerint immár ötödik évadját kezdi a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma közös rendezvénysorozata.

    A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színművészeti Tanszéke vendégjátékának november 12-14. között a Thália Színház ad otthont.

    Az évadnyitó előadáson a decemberben 210 éves kolozsvári magyar színház művészei, Bíró József és Hatházi András Marie Jones Budapesten is több helyen sikerrel futó darabját, a Kövekkel a zsebében-t adják elő Keresztes Attila rendezésében.

    November 13-án a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata a tavaly nyáron elhunyt Vlad Mugur rendezte Cseresznyéskert című Csehov darabot mutatja be.

    November 14-én a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színművészeti Tanszéke idén nyáron végzett hallgatói Egressy Zoltán Kék, kék, kék című színművét adják elő, Szilágyi Palkó Csaba rendezésében.

    A Vendégségben Budapesten - Határon Túli Magyar Színházi Estek decemberben a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a Szabadkai Népszínház vendégjátékával folytatódik.

    December 1-jén a beregszászi színház és a Hobo Blues Band Vadászat című közös produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők Vidnyánszky Attila rendezésében az Új Színházban.

    A Szabadkai Népszínház december 2-án a Nemzeti Színházban Tasnádi István Titanic vízirevü című "vadromantikus katasztrófaszínházával" kezdi öt előadásból álló vendégszereplését.

    December 3-án a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában Trumbo-Smith: Johnny fegyverben című darabja lesz látható Ilan Eldad rendezésében.

    December 4-én az Újvidéki Művészeti Akadémia hallgatóinak tavalyi vizsgaelőadását, José Tirana Gyilkosok éjszakája című darabját láthatják az érdeklődők a Budapesti Kamaraszínház Ericsson Stúdiójában.

    December 5-én Örkény István talán legtöbbet játszott művét, a Tóték-at mutatja be a szabadkai társulat Znamenák István rendezésében az Új Színházban.

    A Szabadkai Népszínház vendégjátéka december 6-án az Új Színházban ér véget: a társulat az Agota Kristof-trilógiából készült Nem fáj! című darabot adja elő Ilan Eldad rendezésében.

 
MTI
vissza Vissza a kezdőlapra