Díjátadó ünnep

Magyar Örökség

Milyen gazdagok vagyunk! Ez az érzés járhatott át mindannyiunkat, akik jelen voltunk a Szent Margit Gimnázium dísztermében, a Magyar Örökség 29. díjátadó ünnepségén.

A mostani díjazottak névsora és a róluk szóló méltatások váltották ki az emberből ezt az érzést. A legnagyobb "sikert", a legtöbb tapsot Böjte Csaba ferences atya kapta, akinek üzenetéből két gondolatot szeretnék kiemelni. Nemsokára az ő nagy családjának tagja lesz Erzsike, aki két éves kora óta állami árvaházban nevelkedik, magyarul nem tud, de sokat szenvedett azért, mert magyar neve miatt állandó gúnynak, piszkálódásnak volt kitéve.  Barátságuk alapja, hogy Erzsike megkérdezte az atyától: Te mersz magyarul beszélni? - A másik gondolat csak egy mondat Böjte Csabától: Nem elég tudni, tenni is kell a dolgokat. Más írásaiból tudjuk, tettnek tartja az imát, de aki teheti, küldjön támogatást, hiszen a sok Erzsikének táplálkozni, ruházkodni és művelődni is kell. Képünk: a Duna TV  Böjte atyáról szóló videójának borítója.

Egy fontos adat: a dévai Szent Ferenc alapítvány magyarországi bank számlaszáma:
MKB 10300002-20145639-00003285

   Természetesen a többi díjazott is méltó arra, hogy elismerjük és kövessük őket, vagy legalább gazdagodjunk általuk.

Balázs Árpád - Nyírő József - Batthyányi-Strattman László - Mojzik Mária - Hajós Alfréd

Az ezernyi javaslat alapján Magyar Örökség díjat kapott a Széchényi Ferenc által alapított két nemzeti intézmény: a Magyar Nemzeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár.

 

Surján László

vissza Vissza a kezdőlapra